parallax background

Wandelpad ‘Rietmoeras’ Aerdt

Poel Pannerden
Herstel van oude poel Pannerden
19 april 2016
trekvlot speelbos
Speel- en oogstbos voor kinderen in Lobith
19 april 2016

Lekker struinen langs de Oude Rijn

Zomer 2014 is het wandelpad door het natuurgebied van Stichting Twickel nabij de Kleine Gelderse Waard geopend. Het is  een struinpad over de zomerkade van de Oude Rijn.

 De route loopt van de Aerdtseweg (bij de brug tussen Herwen en Babberich, te bereiken vanaf het TOP Huis Aerdt) door het  natuurgebied van Twickel naar het trekpontje over de Oude Rijn in Aerdt. Het wandelpad sluit hier aan op de bekende  Gangen-door-Rijnstrangenroute die door Vereniging Streekbeheer Rijnstromen beheerd wordt. Vanaf het aansluitpunt kan  met het trekpontje overgestoken worden naar Aerdt of kan richting Zevenaar gewandeld worden.

 Met overstapjes is het gebied toegankelijk gemaakt en de route is met pijlen aangegeven. Op de informatieborden wordt  over het rietmoeras verteld en worden verhalen uit het verleden en van de cultuurhistorie van het gebied vermeld. Honden  zijn niet toegestaan in het gebied, vanwege verstoring door honden van de kwetsbare natuur, moerasvogels en de runderen  die in het zomerseizoen in het gebied grazen.

 Stichting Landschap Rijnwaarden heeft in samenwerking met Stichting Twickel en gemeente Rijnwaarden dit wandelpad  aangelegd. Hierdoor is weer een stukje prachtige en unieke natuur in het Rijnstrangengebied toegankelijk geworden voor  wandelaars. Het wandelpad is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en het Europees Landbouwfonds voor  plattelandsontwikkeling.